Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Deyim ve Atasözlerini Drama Yoluyla Anlatma.

Drama ile atasözü/deyim anlatma etkinliği genellikle şu adımlarla gerçekleştirilir:

1. Atasözü/deyim seçimi: Öğretmen ya da öğrenciler belirli bir atasözü veya deyim seçer.
  2. Anlamın anlaşılması: Seçilen atasözü/deyimin anlamı sınıfta ya da gruplar halinde tartışılır. Öğrenciler atasözü/deyimin ne anlama geldiğini anlamaya çalışırlar.
  3. Canlandırma hazırlığı: Öğrenciler, seçtikleri atasözü/deyime uygun bir kısa drama ya da canlandırma hazırlarlar. Bu sırada karakterlerin, olayın ve diyalogların atasözü/deyimin anlamını yansıtmasına dikkat ederler.
  4. Sunum: Öğrenciler hazırladıkları drama ya da canlandırmayı sınıf önünde ya da belirlenen bir platformda sunarlar. Sunum sırasında atasözü/deyimin anlamını vurgularlar.

Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 16:01 - Görüntülenme: 58