Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri Projesi

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : TÜRKÜ EZBERLEME ÇALIŞMALARI. Mayıs ayı çalışmalarımız.: Tüm sınıflarda "Baş Harflerini Değiştir" etkinliği yapılır.

: Baş Harflerini Değiştir

* Öğretmen, proje kapsamında yeni öğrenilen kelimelerden bir kelime söylemeli

ve öğrenciler bu kelimenin tüm harflerini yukarıdan aşağıya yazmalıdır.

Öğrenciler yukarıdan aşağıya dizili olan harflerle başlayarak yeni sözcükler

türetmelidir. Türetilen kelimeler yine proje kapsamında öğrenilen kelimelerden

olmalıdır. Bu etkinlik daha çok gruplar oluşturularak yapılmalıdır. Öğrenciler bu

aktiviteyle karşılıklı olarak yeni kelimeleri ve telaffuzlarını öğrenerek kelime

dağarcıklarını geliştirirlerl: 2- Tüm sınıflarda "Sözsüz Oyun (Pandomim) ile Kelime Anlatma" etkinliği yapılırl: 3-Tüm sınıflarda  türkülerle ilgili "Beyin Fırtınası" etkinliği yapılır.  : Beyin Fırtınası

* Öğrencilerin verilen bir kelimeyi çağrıştıran yakın kelimeleri söylemeleri esasına

dayanan bir etkinliktir. Verilen kelimeyi anımsatan en çok sözcüğü söyleyen

öğrenci bu etkinliği başarıyla tamamlamış olur. Etkinlik gerçekleştirilirken tek

bir eser kaynak alınarak çerçeve daraltılabilir.

4- Okul içinde  "Tişört Tasarımı" yarışması yapılır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi nisan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz mısra ezberleme video yarışmasında dereceye giren ve katılım sağlayan öğrencilerimize katılım belgelerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız sayın Yakup KALAYCI eşliğinde verdik. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize emekleri için çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi nisan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz mısra ezberleme video yarışması 4K sınıfı videomuz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Mısra Ezberleme Video Yarışması. 4G Sınıfı öğrencileri Zeynep Kestane Berra Turhan, Seher Mahmod, Ada Laçinoğlu, Eyşan Çoban çalışmaları. Teşekkür ederiz çocuklar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Mısra Ezberleme Video Yarışması.  4-F sınıfı öğrencimiz Elif Umay Serbes'in çalışması. Teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Mısra Ezberleme Etkinlikleri Sınıf Çalışmaları

1/L Sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu bu video için sınıf öğretmenimiz Bilge Hanıma çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Nisan Ayı Çalışmalarını Tanıtım Panosu.

Mısra Ezberleme çalışmaları yapacağız. Bizde komisyon olarak ülkemizin önemli şairlerinin eserlerlerinden oluşan bir pano hazırladık. Emeği geçen  herkese çok teşekkür ederiz

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Nisan Ayı Etkinliklerimiz

1-MISRA EZBERLEME 2-Tüm sınıflarda "Bu Nedir?" etkinliği yapılır. 3-Tüm sınıflarda "Duvar Yazısı (Grafiti) Çalışmaları" yapılır. 4-İl geneli "Video Yarışması" yapılır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Keloğlan Kayıp Hazinenin Peşinde Tiyatrosunu öğrencilerimiz eğlenerek izlediler. Masalların özelliklerini öğrendiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi : Deyim ve Atasözlerini Drama Yoluyla Anlatma etkinliklerimiz. 2A sınıfı öğrecilerine ve öğretmenleri Arzu UĞUR' a emekleri için çok teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Cümle/ Afiş ve Sözlük Tasarımı” sergi aççılışı cadde 54 te İlçe kaymakamı Ali Candan , İl Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı ve diğer protokol üyelerinin  katılımı ile gerçekleşti. Okulumuzdan da derece alan öğrencilerimize katılım sertifikası ve çeşitli ödüller verildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Anahtar Kelimeler İle Hikaye Anlatma Yarışması Ödül Törenimiz. 3.ve 4 . sınıflardan katılan öğrencilerimize katılım sertifikası ve dereceye giren öğrencilerimize hediye verdik.Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.Ayrıca okul yürütme komisyonumuza gayretli çalışmaları için tebrik ediyoruz.

Ock

"DEDE KORKUT HİKÂYELERİ" KONULU HİKÂYE YARIŞMASI OKUL PANOSU HAZIRLIKLARIMIZ.

"DEDE KORKUT HİKÂYELERİ" KONULU HİKÂYE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Ara

Dilimizin Zengikleri Projesi kapsamında cümle afiş yarışmasına katılım sağlayan öğrencilerimize katılım sertifikası verdik. Emeğinize sağlık çocuklar. Teşekkür ederiz.

Ara

Dlimizin Zenginlikleri Projesi için okul yürütme komisyonumuz proje kapsamında yapılan ürünlerin sergilenmesi için okul panosu yaptılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

Şartnameye uygun eserleri okul yürütme komisyonumuz değerlendirme yaparak ilk 3 eser İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderildi. Katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Değerli Velilerimiz,

Meb, eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Bahçelievler Gazi İlkokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma ,  sözlük oluşturma

b)Hikâye Tamamlama ,cümle afiş oluşturma

c)Hikâye Kartı Hazırlama , anahtar kelimelerle hikaye anlatma

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.