T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SERDİVAN - Bahçelievler Gazi İlkokulu

Sakarya Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyeleri Başvuruları Başlamıştır

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin gelişimine öncülük edecek olan Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur.

81 İlde 139 Deneyap atölyesiyle gençlere hizmet verilmektedir. 

Sakarya'da sadece Sakarya Gençlik Merkezinde Deneyap Teknoloji Atölyesi eğitimleri verilmektedir.

Deneyap atölyesi 36 ay boyunca 11 farklı teknoloji eğitimini içinde barındırıyor. 

"Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil Uygulama" ve "Yapay Zekâ" olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda eğitim gören öğrenciler sınava başvuru yapabilirler.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacaktır. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edileceklerdir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanırlar.

Son Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2024 

  http://deneyap.org adresi üzerinden başvurunu yap, "Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefinde" Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol!

08-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 13:46 - Görüntülenme: 37
  Beğen | 0  kişi beğendi