T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SERDİVAN - Bahçelievler Gazi İlkokulu

Duyurular

Nis

Ekookullar Yeşil Bayrak Projesi Emine Erdoğan'a Mektup Yarışması.

Nis

2.sınıflar İstanbul Gezisi.

Nis

3. sınıflar Eskişehir Gezisi.

Şbt

Ekookullar Yeşil Bayrak Projesi : Atık Pil Toplama Yarışması. Amacımız; 

Atık Pil Nedir ve Neden Toplanmalıdır?

Kullanım ömrünü tamamlamış, son tüketim tarihi gelmiş veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere “Atık Pil” denir.

Pil üretimi yapılmayan ülkemizde ihtiyacımız olan tüm piller ithalat yolu ile karşılanmaktadır. İthalat yolu ile ülkemize gelen piller gümrük aşamasında kontrollerden geçmekte ve içerisindeki kimyasal maddeler (cıva, kurşun ve kadmiyum) “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği”nde belirlenmiş oranlardan yüksek olması durumunda ithalata izin verilmemektedir.

Ancak ithalat yolu ile ülkemize gelen piller içerisinde ağır metal olan cıva eser miktarda, hatta büyük çoğunluğunda hiç bulunmamaktadır. Kadmiyum maddesi ise kullanıldığı tür itibariyle yaklaşık %2-3 civarında pazar payına sahiptir. Böylece pil üreticileri, kullandıkları yeni teknolojilerle hem daha çok fayda yaratmakta, hem de ağır metallerin kullanmayarak çevre için daha dost üretim gerçekleştirmektedir. Ancak yine de pillerin içerisindeki karbon, çinko, demir, mangan, nikel, lityum, kobalt, kadmiyum, bakır, alüminyum vb kimyasal maddelerin çevremizi ve doğamızı kirletmemesi için çevreye veya çöpe atmamalıyız, toprağa gömmemeliyiz; akarsulara, göllere, denizlere atmamalıyız ve yakmamalıyız.

Atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler vahşi çöp depolama alanlarından sulama sularına ve toprağa karışarak çevre kirliliği yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için evlerinizde, iş yerlerinizde biriktirdiğiniz atık pilleri poşette, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürmeliyiz.

Şbt

  Okulumuz Biz Varız Yardımlaşma ve dayanışma ekibimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmak amacıyla gıda yardımı kampanyası başlattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin gelişimine öncülük edecek olan Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirecek nesillerin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur.

81 İlde 139 Deneyap atölyesiyle gençlere hizmet verilmektedir. 

Sakarya'da sadece Sakarya Gençlik Merkezinde Deneyap Teknoloji Atölyesi eğitimleri verilmektedir.

Deneyap atölyesi 36 ay boyunca 11 farklı teknoloji eğitimini içinde barındırıyor. 

"Tasarım ve Üretim", "Robotik ve Kodlama", "Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti", "İleri Robotik", "Siber Güvenlik", "Enerji Teknolojileri", "Havacılık ve Uzay Teknolojileri", "Yazılım Teknolojileri", "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji", "Mobil Uygulama" ve "Yapay Zekâ" olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda eğitim gören öğrenciler sınava başvuru yapabilirler.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacaktır. E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edileceklerdir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanırlar.

Son Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2024 

  http://deneyap.org adresi üzerinden başvurunu yap, "Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefinde" Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol!

Ock

Ara

"DEDE KORKUT HİKÂYELERİ" KONULU HİKÂYE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 

Ara

Nis

 Sağlık için oku kaliteli yaşam için kodla eTwinnig projesi uygulanıyor.

Kas

Ekm

Ekm

Ekm

Ekm